Odze György

odzegyorgy

odzegyorgy

Migránskvóta - de hány emberről is beszélünk?

2016. július 28. - diplomatakomment

Az világos, hogy Magyarországon kampánytéma lett a migránskvóta, bár kampányt szemlátomást csak a vezető kormánypárt folytat, az ellenzék szokásához híven nem tudja, mitévő legyen. Így persze könnyű lenne kampányt folytatni, de így sem könnyű, ugyanis senki sem beszél arról, hogy pontosan hány emberről is van szó. Talán emlékezünk még arra, hogy 2015 szeptemberében az uniós belügyminiszterek aláírták a kvótamegállapodást, sőt, 2016-ban maga Orbán kormányfő is aláírt egy „következtetés” című dokumentumot, ami ugyan nem jogszabály,  de a tartalma köti a tagállamokat. Már akit, persze.

            Közben, ha az ember utánanéz, akkor azt látja, hogy Magyarországnak körülbelül 2000 menekültet kellene befogadnia, mi hát azért nem egy drámai nagy szám. Ha megnézzük az európai összehasonlító adatokat, akkor látjuk, hogy mi a sor végén vagyunk.  Persze,  tisztában vagyunk a Fidesz érveivel, éppen eleget halljuk az állami rádióban és televízióban,  de csakugyan olyan drámai 2000 ember letelepítése az országban? Azzal is tisztában vagyunk, hogy jöhet majd egy második és harmadik migránskvóta, esetleg magasabb létszámokkal, de talán éppen azért kellene ezt a 2000 körüli létszámot elfogadni, hogy később legyen erkölcsi alapunk arról beszélni, hogy azért  mégiscsak tettünk valamit az ügyért.

            Azt is mondogatják, hogy ezek e „relokált” menekültek nem maradnak majd itt, hanem az első alkalommal továbbállnak.  Hát akkor semmi további tennivalónk az üggyel.

            Végezetül: a magyarországi muszlimok száma ma eléri az 50 ezret. Van saját templomuk és saját hentesboltjuk. Bízzuk rájuk a migránsokat.  Beszélt már valaki velük? Szerintem ők majd segítenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://odzegyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr468919352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása