Odze György

odzegyorgy

odzegyorgy

Diplomáciai emlékeim gyöngyszemei - IXB

2013. december 05. - diplomatakomment
Kínai konyha


A kisvendéglő konyhája szűk, a szakács a tűzcsóva mellett verejtékezik, a tűzhely alatt méretes patkányok várakoznak maradékokra, a konyhalányok a földön guggolva végzik a segédmunkát. Teljes az  összpontosítás. Receptek nincsenek, az igazi kínai szakács ráérez. Még rántottát is tudnak sütni a wokban, nem is akármilyet. Ismerik a rántottát Kínában? Nem ismerik, de ha elmagyarázom, megcsinálják. És a vevő kérése csakugyan parancs. Alighogy az ember leül az asztalhoz, már ott terem a pincérnő, hozza az étlapot, ami azonban csak tájékoztató jellegű.
-Kaphatnék egy padlizsános gombát?
            -Igen.
            -Lehetne fokhagyma nélkül?
            -Igen.
            -És lehetne gomba helyett uborka?
            -Igen.
            -És lehetne padlizsán helyett cukkini?
            -Igen.
            -Esetleg cukkini helyett krumpli?
            -Igen.
             -Talán mégis sok fokhagymával.
             -Igen.
            A pincérnő szemrebbenés nélkül jegyzetel, a szakács pedig szemrebbenés nélkül összeállítja.Ráérzett.

A bejegyzés trackback címe:

https://odzegyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr998825322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása