Odze György

odzegyorgy

odzegyorgy

2016. április 21. - diplomatakomment
Diplomáciai körök II - Üzletember-delegáció 
A politikusok manapság szeretik, ha üzletember-delegáció kíséri őket, mert úgy gondolják, hogy ez komolyságot kölcsönöz az utazásuknak.  Persze, főleg a harmadik világban, ahol ezt a műfajt még el lehet adni. Az üzletemberek azonban nem azért utaznak, hogy üzletet kössenek külföldi partnereikkel, hanem azért, hogy kedvenc magyar politikusuk társaságában lehessenek, a szállodában együtt reggelizzenek, esténként összejöjjenek egy kis ivászatra, aminek költségeit természetesen ők fedezték. Miközben a politikusok jártak programról-programra, az üzletemberek többsége a szálloda uszodájának partján napozott, otthoni munkatársaikkal folytattak hosszú telefonbeszélgetéseket, vagy olcsó, hamis ingekre, órákra és nyakkendőkre vadásztak, délután pedig a szálloda előcsarnokában várták, hogy véletlenül összefuthassanaka magyar miniszterelnökkel. Amikor aztán a magyar miniszterelnök megérkezett, össze is futottak.
         -Eredményes napotok volt? – kérdezte hamis érdeklődéssel a miniszterelnök.
         -Maximálisan – hazudták  szemrebbenés nélkül az üzletemberek.
         -Helyes – bólogatott a miniszterelnök. – Erősítenünk kell a gazdasági kapcsolatokat.
         -Azon vagyunk – hazudták az üzletemberek. 
         -Nekem is eredményes napom volt – hazudta a  miniszterelnök. – Jó politikai kapcsolatok nélkül nincsenek jó gazdasági kapcsolatok.
         Mindenki bólogat. Bizony, nincsenek. 


A bejegyzés trackback címe:

https://odzegyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr48825154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása